sábado, 5 de noviembre de 2011

Activitat Banda Ampla

El programa de Banda Ampla de TV3 es va centrar en el fracàs escolar i va tractar de l’ensenyament actual a Catalunya. D’aquesta manera va parlar sobre el català a les escoles, en el qual deia que un 72% de la població estava d’acord en què fos la llengua que es parlés primordialment a l’escola.  En el programa, van parlar diferents professors catalans que van mostrar diferents punts de vista: alguns que estaven a favor de l’ús del català en les escoles, mentre que d’altres deien que el català “té els dies contats”.
Personalment, penso que el català no s’hauria de deixar de banda ni de deixar de parlar. El català és la llengua primordial per tot els catalans i no  podem permetre que desapareixi un símbol tan caracterísitc per Catalanya com és la llengua catalana. Per tant, és important, sobretot a Catalunya, saber escriure i parlar-lo bé, sense dificultats per poder comunicar-nos sense problemes. No obstant això, crec que tampoc s’hauria de deixar de banda la llengua del nostre país com és Espanya. És important també saber parlar correctament el castellà, sobretot quan hagis de viatjar fora de Catalunya i necessitis comunicar-te amb persones que no saben el català o fins i tot dintre de la mateixa comunitat, ja que hi ha molt gent extrangera i moltes persones que el seu origen és andalús, extremeny…. També és important , i cada vegada més, tenir un bon nivell d’anglès ja que aquest s’ha convertit en la llengua dominant i molt important a l’hora d’estudiar, viatjar fora d’Espanya, a l’hora de comunicar-te amb qualsevol persona que no sigui espanyola i, sobretot, a l’hora de treballar. Per a això, tot i que som catalans i és important defensar la nostra llengua també hem de ser conscients que som espanyols i que per tant, el castellà, també hauria de ser una llengua ben parlada i defensada. Encara que una persona es senti catalana més que espanyola, hem de ser objectius i reconéixer que, encara que alguns no vulguin, som espanyols també, igual que catalans.
En segon lloc, un altre tema que es va parlar fou la metodologia educativa. Es defensava que els professors s’havien de “posar en la pell dels alumnes” i que no només els professors havien d’educar, sinó que era una cosa de tots. Alguns, van culpar als professors del fracàs escolar per no ensenyar bé als alumnes.
Particularment, considero que una de les causes primordials que un alumne suspengui és per la falta d’interès. També s’ha de dir que hi han professors que no saben explicar-se bé, cosa que no vol dir que no estiguin ben formats, i que poden ser els culpables que l’alumne suspengui. La motivació de l’alumne és molt important!.

No hay comentarios:

Publicar un comentario