lunes, 5 de diciembre de 2011

La ciudad de los niños

http://www.lacittadeibambini.org/spagnolo/forum/notizie.htm

El projecte "La ciutat dels nens" neix en Fano (Itàlia), al maig del 1991.
Rebutjant una interpretació exclusivament de tipus educatiu o simplement d'ajuda als nens, el projecte des de de l'inici ha tingut una motivació política; treballar cap a una nova filosofia de govern de la ciutat, prenent als nens com a paràmetre i com a garantia de les necessitats de tots els ciutadans. No es tracta d'augmentar els recursos i serveis per a la infància, es tracta de construir una ciutat diversa i millor per a tots, de manera que els nens puguin viure una experiència com a ciutadans, autònoms i participatius. El projecte es basa en diverses motivacions.
La degradació de les ciutats està provocada, en gran part, per la decisió de privilegiar les necessitats dels ciutadans adults, homes i treballadors com a prioritat econòmica i administrativa; això afecta a tots els ciutadans, especialment als més febles i als més petits. El poder del ciutadà adult treballador, es demostra clarament a causa de la importància que el cotxe ha adquirit en la nostra societat, condicionant les decisions estructurals i funcionals de la ciutat, creant greus dificultats per a la salut i la seguretat de tots els ciutadans.


INTRODUCCIÓ

Queridos niños y niñas, este es vuestro espacio.Todas las demás páginas están a vuestra disposición: podéis consultarlas y hacer vuestras observaciones, pero este es un lugar pensado solo para vosotros.
Aquí podréis encontrar Vuestros materiales, es decir, los materiales que otros niños de otras ciudades han inventado, realizado o experimentado. También encontraréis un apartado especial titulado " ¡Vuestra opinión!" , aquí podréis conocer que piensan los niños de otras ciudades y comparar vuestras experiencias con ellos.
Al final encontraréis la dirección de correo electrónico para poneros en contacto con el Laboratorio internacional del CNR de Roma. Alguien seguro, os contestará.

No hay comentarios:

Publicar un comentario